duminică, 6 februarie 2011

Romania, partenerul Germaniei la “Saptamana Verde”

Romania a devenit oficial partenerul Germaniei, in 2012, la Expozitia “Saptamana Verde”. Contractul a fost semnat, vinerea trecuta, in standul Romanei, de catre ministrul Valeriu Tabara si presedintele societatii de targuri si expozitii Messe Berlin, Raimund Hosch. 

“Protocolul semnat azi ne permite ca in 2012 sa avem un spatiu mai mare pentru prezentarea produselor romanesti, dar si o promovare pe masura”, a declarat Tabara. 
Cu o zi inainte, horele si muzica populara au animat hala 17 din cadrul Expozitiei “Saptamana Verde”, de la Berlin, unde se afla standul Romaniei. In turul oficial, s-au oprit aici ministrul federal pentru Agricultura din Germania, Ilse Aigner si primarul Berlinului, Klaus Wowerweit. 
Oaspetii au fost primiti de Valeriu Tabara, de secretarul de stat Adrian Radulescu si de ambasadorul Romaniei la Berlin, Lazar Comanescu. Dupa traditionala “paine cu sare” au fost oferite spre degustare produse romanesti precum sunculita si toba ardeleneasca, branza din zona Brad, cozonaci, vin si palinca. Ilse Aigner s-a intretinut minute bune cu omologul roman. 

Ministrul Valeriu Tabara a mai avut intalniri bilaterale cu omologii sai din Polonia, Marek Sawicki, din Bulgaria, Miroslav Naydeniv si din Republica Moldova Valeriu Cosarciuc. 
Invitat la deschiderea expozitiei Saptamana Verde, comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, nu a ocolit prilejul de a vizita standul romanesc unde s-a intretinut cu Tabara si Radulescu. 
sursa:agrinet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu